updated 5:05 PM UTC, des 18, 2018
A+ A A-

På Chronoprint 540 er et klart førstevalg tilkobling over ethernet.  Tilkoblingen er dønn stabil, og du kan få tilgang til klokka fra flere PC-er i samme nettverk. Du kan også koble til flere klokker samtidig.

Oversikt over nettverk / IP-nummer

Nå du kjører i nettverk har alle enheter et unikt tildelt IP-nummer.  Normalt henter enhetene disse nummerene selv.  I midten sitter det en ruter som deler ut nummer, normalt er en av tre forskjellige serier i bruk 10.0.0.1 / 192.168.0.1 og 192.168.1.1.  Det er det siste nummeret som skiller enhetene.  Ruteren (gateway) har normalt 1, klokka er satt opp med .050 som siste nummer.

Finn først ut hvilke nummer som er i nettet ditt.  Fra startmenyen, Win 7 i søk-boksen eller XP i "Run" skriver du "cmd" og opp kommer et svart vindu, med en ventende  C:  Skriv "ipconfig" og trykk enter.  Her får du opp IP-nummeret på gateway og nummeret på egen maskin.  Noter deg nummerserien til Gateway, slik at klokka kan få et nummer i samme serie.

Når du har tildelt et nummer til klokka kan du teste forbindelsen ved å skrive "ping" + klokka sin ip-adresse, feks "ping 192.168.0.50"

Oppsett av Chronoprint

På Chronoprint er Ethernet alltid av (strømsparing) når du slår på klokka.  Slå på Ethernet: Meny Parameter -> Ethernet -> On.

Sett inn riktig adresse.  Siste segment av adressen kan du velge fritt, men de tre første segmentene (192.168.0) må stemme med resten av nettverket ditt. Se over.  Numeret må ikke være i bruk av noen andre enheter på nettverket.

Oppsett i programvare

Gå til Lokalt oppsett, Klokke 1 eller 2:  Velg tilkobling med Ethernet og legg inn rett nummer.  Test klokka, og se at du få grønt merke.