logo

updated 9:29 PM UTC, des 14, 2020
A+ A A-

 

 

Selger dere vanlige klokker
Nix. Vi selger bare TAG Heuer Sports Timing Equipment. Gå til www.tagheuer.com om du er på jakt etter TAG Heuer klokker eller andre produkter fra TAG Heuer sitt brand.


Er det mulig å leie utstyr?
Tusendel Timing setter gjerne sammen en pakke med det som trengs av utstyr for et arramgement. VI kan også sende med folk som tar opplæring.
Vi har klokker, fotoceller, startstrips, startgatesog mase ulikt av kabling og trådløst. Vi har tilstrekkelig med utstyr til å dekke de fleste arrangementer, og på alle nivåer.
Hva skal vi se etter når vi kjøper utstyr ?
De fleste skal bare ha utstyr for vanlige klubbrenn; skal du opp ett nivå feks. FIS er det mulig å leie det som trengs i tillegg.

Det bør være fast kabling i traseen, minst to par. Vi anbefaler at det legges 10 par skjermet fjellkabel. Det må være uttak på de ulike stedene for start, dessuten er det greit å ha uttak for mål på ulike steder. Husk at mål, mellomtid og start må gå på ulike par. Hvor det er vanskelig med kabling er trådløst veien å gå. For trådløst må man være klar over at rekkevidden reduseres uten fri sikt.

For FIS-renn må det være dobbelt opp av alt utstyr. Skal dere arrangere FIS-renn for første gang er det lurt å besøke en annen klubb og hospitere på tidtakingen.


Hvordan får vi reparert utstyret ?
Alt utstyr leveres med 3 års garanti. Endel av utstyret kan vi reparere her i Norge, det øvrige sendes til TAG Heuer i Sveits for reparasjon. Har dere begrenset med utstyr er vi selvsagt behjelpelig med å skaffe låneutstyr.

For reparasjon og sending vil vi gjerne ha tilsendt utstyret pakket i de original koffertene som utstyret ble levert i. For utstyr som skal til Sveits må dere regne med et par ukers leveringstid. Sjekk utstyret nøye før sesongen, og send inn i god tid.


Vi har ikke TAG-Heuer fotoceller, kan vi likevel kjøpe en TAG timer?
Jepp. Klokkene trenger bare en impuls fra celle eller startgrind for å virke. De fleste celler og startgrinder øvrige fabrikater virker direkte på TAG sine timere.
For transponder timing (brikker) er det viktig å vite at produsent av brikkene og klokkene må vre de samme.


Hvordan kobler jeg opp timeren mot PC ?
De timerne vi selger kan kobles mot PC, enten serielt via RS-232/USB eller via ethernet. I dag har de færreste PCer seriell inngang med DB9-kontakt. Isteden benytter vi USB-RS232 adaptere. Disse er av varierende kvalitet. Vi tester for tiden et stort antall adaptere for å finne de beste variantene. Send oss en mail om du er usikker.

Vi anbefaler å bruke CP540 tilkoblet over ethernet. Det er en bunnsolid oppkobling, vi har aldri opplevd problemer med denne koblingen.

Vårt standard oppsett er et ICE bredbåndsmodem med to CP540 tilkoblet over ethernet. I tillegg er to bærbare PCer koblet til, en til tidtaking og en til lister og endringer. Skriver som er delt over USB eller vanlig nettverk.


Kan jeg bruke PCen som timer?
Nei. Klokketiden på en PC er ikke spesielt nøyaktig. I forhold til konkurranser er tidtaking basert på PCens interne klokke helt uegnet. Bruk alltid en sertifisert timer på alle arrangementer.Hvor dårlig vær tåler utstyret ?
Timerne og det eksterne utstyret er laget for å tåle ekstrem kulde. Vi har ikke opplevd at utstyr har gått ned på grunn av kulde.

Regn er et problem. Fotoceller, sendere, startgates og display er laget for å stå ute i regnet. Timerne tåler stort sett ikke å bli stående i regnvær. Det er ikke mye av tildekking som skal til før det er mulig å holde seg ute i all slags vær. Papiret på printerne er termopapir som ikke tåler vann.
Om det har vært fryktelig bløtt, ta inn alt utstyret, ta ut løse batterier og la alt tørke med åpne lokk.

Duggfall kan føre til rim på fotoceller og reflektorer. På steder med duggfall eller tåke må speil og celler sjekkes regelmessig.
I varm vært på snø vil det ofte smelte rundt pinner for fotoceller og speil. Går over ofte og bruk salt om nødvendig.Når og hvordan kan jeg bruke trådløse sendere ?
TAG-Heuer har veldig bra trådløse systemer. Før du kjøper må du ha et klart bilde av bruken; er du usikker, gå opp ett nummer.


Rekkevidden kan anslås til 100mW per km fra 3 km og oppover. På korte distanser trengs det mindre sendestyrke. Typisk er 10mW systemer bare egnet for bruk på stadion og innendørs hall. Utendørs over litt avstand må man over 400mW om trådløst skal ha noen reell funksjon.

Rekkevidden synker dramatisk med mye terreng. Vær klar over dette når dere planlegger utplassering av trådløst utstyr. Det hjelper mye å henge opp senderne høyt. Henges senderne opp på metallmaster eller stenger dempes signalet vesentlig.

Vi anbefaler TAG-Heuer HL670 som standard system. Den er meget prisgunstig, og rekkevidden er på rundt 5 km, i terreng uten sikt halveres den effektive rekkevidden fort. Skal man kjøpe trådløst er det viktigste parameter sendestyrke.

Til senderne kobler man fotoceller og startgates med banankabel. Fra mottaker til klokka benytter man også banankabel.

HL670 takler 4 sendere på samme mottaker, det kan være 4 ulike mottakere i bruk på samme sted. Oppladbare batterier, og enkel avlesing av pulser, sendestyrke og batterilevetid. HL670 overfører data via RS232, det betyr at man kan drive et display på 3-5 km avstand. HL670 kan benyttes for overføring av datastreng ved bruk av trådløs mellomtid på transpondertiming (brikker).

Trådløse sendere overfører ikke tale, da er alternativet radio eller HL680 som er inkludert radio.

Det er ikke tillatt å bruke trådløst på FIS-renn og nasjonale renn. Dersom man må bruke trådløst, ta kontakt med Teknisk Delegert på forhånd for å diskutere løsninger. Vi har løsninger som gjør at man kan benytte trådløst legalt også på FIS-renn. Ut over alpint har de færeste idretter krav om kablet tidtaking.