updated 3:00 PM UTC, jan 24, 2018
A+ A A-

Alle klokker uansett fabrikat har tilkobling til PC over seriell tilkobling, RS-232.

Tilkobling av klokker med RS-232 kan være litt plundrete. Ingen PC-er leveres lengre med RS-232 inngang.  Det er derfor nødvendig å bruke adaptere, enten i form av USB til RS 232 eller kort med RS-232 inngang.

Stabilitet

Tilkoblingen over RS-232 kan være ustabil.  Vi har erfart dette på en rekke klokker fra ulike fabrikanter.  Vi vet ikke hvorfor koblingen er ustabil, men det kan skyldes dårlige kabler, adaptere og drivere.  I tillegg kan man oppleve at USB-porten faller ut om man kobler til eller fra periferiutstyr som skrivere og mus.  Også skrivere som går i dvale kan påvirke stabiliteten. Det er ikke uten grunn at vi anbefaler Ethernet.

Vi har ikke registert noen forskjeller i stabilitet etter hvilken port man velger.

Timy kan tilkobles SkiPro og MsportPro direkte via USB.  Det er praktisk å benytte denne til mellomtider.   Vær klar over at det er relativt vanlig å få problemer med Timy USB driveren fra Alge. Vi opplever som vanlig at den kan falle ut etter 2-300 pulser. Gode batterier synes å være viktig.

Tilkobling av klokke i XP/Win7 med USB adapter.

Sett USB-adapteret i ledig USB-port.  Gå til Kontrollpanel -> System.

Her får du opp flere valg. Velg Hardware -> Enhetsbehandling.  Her får du opp liste med enheter, adapteret finner du på COM og med angitt nummer.  Velger du egenskaper kan du overstyre portnummeret og dette baudrate.  Baudraten skal være 9.600 på alt utstyr (unntatt Alge S4).  Noter portnummeret for det skal du benytte i programvaren.

SkiPro / MsportsPro

I menyen for Lokalt oppsett, velg oppsett for klokke 1 eller klokke 2.  Her velger du COM og riktig samme portnummer som du fant eller bestemte i Enhetsbehandling.

Drivere

Det er vesentlig to typer chipset på USB adapterene, Prolific og FTDI. Disse benytter ulike drivere.

For å være sikker kan man på forhånd installere begge driveren. Da vil PC'en velge riktig driver hver gang du setter inn et adapter.

Driverene kan du laste ned her, for Prolific og FTDI.  Vi holder en knapp på adaptere med chipset fra FTDI.  Du kan lese mer om drivere og laste ned ulike varianter av drivere her.

Adaptere

Det finnes mange ulike adaptere i handelen. Ut over ulikt chipset er det liten forskjell på de ulike adapterne.

En anbefaling er optisk isolert RS-232 adapter fra KGS.  Dette er et dyrt (rundt 1.000,-) men veldig bra adapter. VI benytter dette hvor der er mye jordstøy.  Med dette adapterer kan man filtrere ut jordstøyen som gjerne blir med over til headsettene.

ClasOhlson selger rimelige Prolific adaptere til 249,-, Sunsway fra Komplett til 249,- med Prolific.