logo

updated 9:29 PM UTC, des 14, 2020
A+ A A-

C_Evans_RC

For sykkel tilbyr vi transponder-timing og pulstiming.  Der man har flere løpere i løypa eller ikke kjenner rekkefølgen i mål, anbefaler vi sterkt transpondere.  Vi har fått inn en haug med dekodere og transpondere som vi har satt i virksomhet over hele landet.  Vi kan også ta oss av alt av timing på arrangementet.  

 

Aktive transpondere er noe helt annet enn chip-timing (prislapper) hvor variasjonen i nøyaktighet kan ligger ned mot 1 sekund.  Dette er strengt tatt uegnet til alt annet enn rene mosjonsløp. Vårt utstyr leverer 1/100-dels nøyaktighet, og kan brukes til idrett.  Transpondere koster vesentlig mer enn prislapper i innkjøp, men er lønnsomt på sikt.  

 

Vi leverer også egnet programvare med live timing, og som gir offsielle resultatlister ved siste målgang.

 

Her hjelpes Cadel Evans i gang i fra TdF 2011, TAG brikken sitter på staget bak kranken.

 

 

 

TRANSPONDER - TIMING

Road_Cycling_Solution_953For landevei og bane anbefaler vi transponder-timing.  Denne løsningen ble benyttet første gang på Tour de France i 2010.  Samme løsning ble benyttet på Tour of California, Tour of Norway og Tour de France i 2011.

 

Transponder-timing skjer med Protime dekoder med sløyfe enten frest ned i asfalten eller lagt under matte på asfalten.  Transponderene festes på ankel eller sykkel. Vi anbefaler å feste transponderne på sykkelen, midt på staget mellom krank og bakre nav.  Da får man identiske avlesningspunkter på alle sykler.   

 

Det kan settes fotocelle i backup, både mot selvstendig reserveklokke og mot dekoder som bytter brikketider mot celletider innenfor definerte intervall.

 

Der man risikerer bytte av sykkel kan løperne eller lagene tildeles ekstra transpondere til å feste på reservesyklene. Transponderne kan legges inn i softwaren underveis eller på forhånd.

 

 

 

 

Sports_Cycling_Road_SMALL

En enkel løsning med den rimeligste Protime dekoderen og en aktiv sløyfe begynner på rundt 20.000 eks mva. I tillegg kommer transpondere (RC) med rundt 400,- per stykk.  Hver utøver må ha en transponder, i tillegg bør arrangøren har endel transpondere i reserve.

 

 

PULSTIMING

Pulstiming er mest nyttig på MTB Downhill hvor løperne kjører sekvensielt og i bestemt rekkefølge.  På start benytter vi startstrips som brytes når sykkelen ruller over.  På mål bruker vi vanlige fotoceller.  Med pulstiming kjører vi alltid med dobbelt sett tidtakerutstyr.

Oppsettet er det amme som for alpint, og klubber kan benytte samme utstyr sommer som vinter.