logo

updated 9:29 PM UTC, des 14, 2020
A+ A A-

ski_en_kanal_standardFor alpint har vi en rekke forskjellige og velprøvde løsninger. 

 

Standard er er en CP 540 i mål, med kabling fra start.  Kommunikasjon fra start til mål skjer med head-set.  Radio kan også brukes, men erfaringen er at det blir for mye støy.  Headset fra ALGE kan brukes, men det kreves da egen taleboks som tar ut lyden fra kabelen. For FIS-renn og kvalik-renn kreves det to synkroniserte klokker, A+B.

 

Til klokka kobler man en vanlig bærbar med SkiPro installert.  Det er mulig å koble til ekstern PC eller skjerm med programmet DisplayPro som viser løper i løypa og løpere i mål.

 

Oppsettet er ganske rett frem. Man kan sette minimum kjøretid ned til mellomtid, slik at skliere forkastes.  Det er meget enket å sette og å kjøre flere mellomtider. Vi anbefaler å sette mellomtider trådløst og på 60 cm nedkappa leddstaur på børst.  Da har man ingen sikkerhetsmessige utfordringer og plasseringen er helt fri. 

 

ski_tradlostDet er også mulig å kjøre helt trådløst.  Det er en kurant affære, men man mister muligheten for kommunikasjon mellom start og mål. For trening og klubbrenn er dette en meget enkelt å kjøre, og man er fleksibel til å kjøre i traseer uten kabling. 

 

Vi kan legge opp temmelig sikre trådløse løsninger som også er godkjent for kvalik-rennn og opp til FIS-nivå.   

 

 

Dersom klubben trenger hjelp til kabling, dimensjonering og uttak  har vi lang erfaring fra en rekke anlegg, og bistår gjerne med råd om ulike løsninger.

 

Vi selger også ferdige tromler med 100 meter PUR kabel til 3.800,- eks. mva. Dette er kabel som oppfører seg som tynn nylåntåd med til -30c.