logo

updated 9:29 PM UTC, des 14, 2020
A+ A A-

ski_en_kanal_standardFor alpint har vi en rekke forskjellige og velprøvde løsninger. 

 

Standard er er en CP 540 i mål, med kabling fra start.  Kommunikasjon fra start til mål skjer med head-set.  Radio kan også brukes, men erfaringen er at det blir for mye støy.  Headset fra ALGE kan brukes, men det kreves da egen taleboks som tar ut lyden fra kabelen. For FIS-renn og kvalik-renn kreves det to synkroniserte klokker, A+B.

 

Til klokka kobler man en vanlig bærbar med SkiPro installert.  Det er mulig å koble til ekstern PC eller skjerm med programmet DisplayPro som viser løper i løypa og løpere i mål.

 

Oppsettet er ganske rett frem. Man kan sette minimum kjøretid ned til mellomtid, slik at skliere forkastes.  Det er meget enket å sette og å kjøre flere mellomtider. Vi anbefaler å sette mellomtider trådløst og på 60 cm nedkappa leddstaur på børst.  Da har man ingen sikkerhetsmessige utfordringer og plasseringen er helt fri. 

 

ski_tradlostDet er også mulig å kjøre helt trådløst.  Det er en kurant affære, men man mister muligheten for kommunikasjon mellom start og mål. For trening og klubbrenn er dette en meget enkelt å kjøre, og man er fleksibel til å kjøre i traseer uten kabling. 

 

Vi kan legge opp temmelig sikre trådløse løsninger som også er godkjent for kvalik-rennn og opp til FIS-nivå.   

 

 

Dersom klubben trenger hjelp til kabling, dimensjonering og uttak  har vi lang erfaring fra en rekke anlegg, og bistår gjerne med råd om ulike løsninger.

 

Vi selger også ferdige tromler med 100 meter PUR kabel til 3.800,- eks. mva. Dette er kabel som oppfører seg som tynn nylåntåd med til -30c.

 

 

C_Evans_RC

For sykkel tilbyr vi transponder-timing og pulstiming.  Der man har flere løpere i løypa eller ikke kjenner rekkefølgen i mål, anbefaler vi sterkt transpondere.  Vi har fått inn en haug med dekodere og transpondere som vi har satt i virksomhet over hele landet.  Vi kan også ta oss av alt av timing på arrangementet.  

 

Aktive transpondere er noe helt annet enn chip-timing (prislapper) hvor variasjonen i nøyaktighet kan ligger ned mot 1 sekund.  Dette er strengt tatt uegnet til alt annet enn rene mosjonsløp. Vårt utstyr leverer 1/100-dels nøyaktighet, og kan brukes til idrett.  Transpondere koster vesentlig mer enn prislapper i innkjøp, men er lønnsomt på sikt.  

 

Vi leverer også egnet programvare med live timing, og som gir offsielle resultatlister ved siste målgang.

 

Her hjelpes Cadel Evans i gang i fra TdF 2011, TAG brikken sitter på staget bak kranken.

langrenn_standardI langrenn er det bare transpondere som gjelder.  Vi leverer utstyr som går i World Cup til priser på klubbnivå.  Utstyret er robust, dekodere og annet er veldig smått.  En bærbar PC med dekoder og sløyfer går i en dagstursekk. 

Transponderne ligger på 1/100-dels nøyaktighet, det er enkelt og rimelig å sette opp en synkronsert klokke som tar backup på fotocelle, og å linke fotocellesignaler mot transponderne. 

 

Mellomtider settes med enklere dekodere med sløyfe, disse kobles opp mot hoveddekoderen trådløst eller med kabel. 

 

Selve tidtakingen skjer mot dekoderen i mål, og denne kommuniserer med dekoderne på mellomtidstasjonene.  Alt utstyr går også på ethernet.  Ingen skumle moxa-bokser, antenner og resultatlister som må redigeres. 

 

Dette er en pakke som fungerer rett ut av boksen.  Live timing på egne sider og overføring av punktberegnede resultater mot FIS-server og FIS sin live-server.

 

protime-ls-transponderDet vesentligste av motorsport foregår på bane, dette er et perfekt utgangpunkt for våre transponderløsninger.  For motorsport har vi en rekke ulike transpondere, fra LS som tåler passeringer 200 km/h til Elite Pro som tar avlesing i inntil 500 km/h. Transponderne kan leveres som kablet til bilen eller med batteri.  Transponderne er priset fra kr. 1.290 til kr. 3.360 eks mva.